Skip to content
Home » Pravničko veče niš

Pravničko veče niš

Pravničko veče u Nišu

ZAŠTITA PODATAKA O LIČNOSTI​

BESPLATAN ULAZ ZA SVE PRIJAVLJENE UČESNIKE!

PraviLaw je organizovalo za preko 100 zainteresovanih pravnika iz Niša i okoline prvo Pravničko veče u Nišu, koje se održalo u Niškom Kulturnom Centru (NKC) 04.11.2022. s početkom u 18h na temu Zaštita podataka o ličnosti. Pravničko veče s ponosom smo organizovali s našim dugogodišnjim partnerima KEC grupom iz Novog Sada. Dodatna nam je čast ukazana i zbog činjenice da je osnivač udruženja PraviLaw bio jedan od panelista – Tadija Mitić.

Ovo je inače III Pravničko veče koje KEC grupa organizuje, pa kako je PraviLaw po prvi put deo ovakve organizacije, radujemo se što smo imali tu čast i mogućnost da učimo od najvećih profesionalaca u ovoj oblasti!

Zaštita podataka o ličnosti predstavlja zaštitu prava na privatnost kao suverenu sferu života pojedinca u kome on ima pravo da živi i razvija se bez mešanja države. 

Pravo na privatnost u najširem smislu predstavlja pravo na zaštitu od publiciteta, odnosno prava pojedinca da određene aspekte svog življenja sačuva kao privatne od drugih ljudi.

GDPR
- GDPR -

U Srbiji je ovaj institut regulisan Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti  koji reguliše pravo na zaštitu fizičkih lica u vezi sa obradom podataka o ličnosti i slobodni protok takvih podataka, načela obrade, prava lica na koje se podaci odnose, obaveze rukovalaca i obrađivača podataka o ličnosti, kodeks postupanja, prenos podataka o ličnosti u druge države i međunarodne organizacije, nadzor nad sprovođenjem ovog zakona, pravna sredstva, odgovornost i kazne u slučaju povrede prava fizičkih lica u vezi sa obradom podataka o ličnosti, kao i posebni slučajevi obrade.

Više o ovoj temi se može pronaći na PraviLaw blogu u kategoriji Zaštita podataka o ličnosti.

S obzirom na velike nedoumice i česte zloupotrebe ovog prava, Kec grupa je u saradnji sa PraviLaw organizacijom i  Asocijacijom studenata jugoistočne Srbije organizovala Pravničko veče na kojem su se pravnici u Nišu malo dublje upoznati sa primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u praksi. 

Naissus info

Pravničko veče Niš u medijima

Lokalni mediji su stub decentralizovanog i demokratskog društva, te se ovom prilikom zahvaljujemo Naissus Info portalu!

Šta je cilj Pravničke večeri?

Osnovni cilj Pravničke večeri je povezivanje pravnika svih zanimanja na jednom mestu gde se kroz zanimljive panele, debate, radionice i kviz upoznaju sa učesnicima i stiču nova znanja o temi koju obrađujemo. Prvo Pravničko veče ovog tipa je KEC grupa organizovala 07.03.2022. u Novom Sadu povodom dana žena na temu Pravnice u privredi i pravosuđu, dok je drugo Pravničko veče organizovano u junu 2022. godine u Beogradu na temu: Suđenje na daljinu. 

Šta su učesnici imali prilike da dobiju na Pravničkoj večeri?

Važna gostovanja

Panel diskusija

U okviru Panel diskusije učesnici su imali priliku da čuju od panelista njihovo mišljenje o zaštiti podataka o ličnosti u praksi, mehanizmima njegove zaštite i primeni Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. 

U prvom delu panelisti odgovaraju na pitanja moderatora, dok je drugi deo posvećen učesnicima, gde je postojala mogućnost da postave pitanje panelistima. 

Professional communication

Neformalno druženje

Na događaju je u okviru neformalnog druženja bilo mogućnost da  se međusobom upoznaju veliki broj advokata, sudija, tužilaca, pravnika u privredi i javnom sektoru.

Ovo je bila prilika da sa njima razmene iskustva, nedoumice i ostvari saradnja koja će mnogima biti od velikog značaja.

Kontakti su jedan od najznačanijih resursa u poslovanju, a na ovom događaju se isti stiču u velikoj broju.

Kome je namenjen ovaj događaj?

Događaj je namenjen svima vama koji želite da radite na sebi, stičete nove kontakte i uspostavljate saradnje. 

Bez obzira kojom pravnom profesijom se bavite ili još uvek studirate, na ovom događaju ćete imati priliku da naučite nešto novo i upoznate veliki broj sudija, advokata, pravobranilaca, tužilaca i pravnika u javnom i privatnom sektoru. 

Panelisti?

delić atmosfere sa događaja!

? lokacija pravničke večeri ?

Pravničko veče se održava 04.11.2022. od 18:00h u Niškom kulturnom centru.

Adresa; Stanoja Buruševca bb 

18000 Niš 

!!! Pošaljite prijavu na vreme !!!

Učešće je besplatno 

Broj mesta je ogreničen. 

Prijavite se na vreme

Nakon što se prijavite poslaćemo vam potvrdu prijave.

Nakon toga dobijate kartu za ulazak na događaj. 

Napomena: Događaj je zatvoren i mogu da učestvuju samo osobe koje imaju kartu na svoje ime.