O NAMA – PRAVILAW

PraviLaw (čitajte: Pravilo) organizacija je prvi 1# LEAGAL INFLUENCER u Srbiji! 
PraviLaw organizacija je osnovana kako bi se bavila nizom delatnosti a sve u svrhu poboljšanja i unapređenja našeg društva. Čime se sve bavimo?

 • Zagovaranje i insistiranje vladavine prava;
 • Predan rad na održavanju и jačanju vladavine prava u našem društvu;
 • Zagovaranje PraviLaw filozofije profesionalnog načina poslovanja, ponašanja i radne etike #profesionalizam;
 • Rad na projektima koji šire znanje, podižu svest, koji su u skladu sa PraviLaw filozofijom, koji motivišu i inspirišu i koji donose profit u svakom smislu – bilo materijalno ili društveno;
 • Pružanje podrške svim entuzijastima koji žele da svet oko nas učine boljim mestom za život svih živih bića;
 • Zagovaranje i pružanje usluga posredovanja – mirnog rešavanja sporova = MEDIJACIJA
 • BLOG – najbitniji segmet organizacije, obavezno posetiti. Teme bloga su pravne novosti, aktuelne ali i zaboravljene teme koje se ne pominju u mejnstrim medijima, teme profesionalizma, ekološke teme uz sve ono što se smatra održivim razvojem (bilo ličnim, lokalnim ili globalnim), i još mnogo toga.
 • Korisne edukacije – isticanje, zagovaranje i promocija;
 • Zagovaranje i lobiranje za bolje obrazovanje, za formiranje boljeg obrazovnog sistema i isticanje prosvete kao najbitnije grane društva 
 
PraviLaw cilj je da se prvenstveno stvori velika PraviLaw zajednica koja će širiti PraviLaw filozofiju o samoodrživom razvoju društva i naše životne sredine, gde će svaki pojedinac izvući najveću korist za sebe uz doprinos zajedinici koliko god je ko u mogućnosti. Cilj je da podižemo svest o vladavini prava kao najbitnijem segmentu civilizovanog društva u kojem živimo. 
 
Pravilaw misija je da svi pojedinci koji su deo PraviLaw organizacije, čitaju PraviLaw blog ili učestvuju u PraviLaw projektima – postanu veći profesionalci (makar za najmanji mogući procenat) nego što su to bili pre spoznaje o PraviLaw filozofiji.
 
PraviLaw vizija: Zajednica i organizacija koja ima ozbiljan uticaj kada je reč o vladavini prava, koja ozbiljno inspiriše i zagovara profesionalizam, doprinosi samoodrživom razvoju društva i životne sredine i bavi se obrazovanjem i stvaranjem profesionalaca! 

Najdalja vizija za budućnost je da PraviLaw postane centar za promociju PRAVA, PROFESIONALIZMA I SAMOODRŽIVOG RAZVOJA kao i da postane obrazovna institucija.
 
PraviLaw moto: Širimo znanje bez sujete! 
 
PraviLaw hashtag-ovi: #PraviLaw #pravilo #širimoznanje #širimo_znanje #bezsujete #bez_sujete #širimoznanjebezsujete #širimo_znanje_bez_sujete
 
Detaljnije o članovima tima i osnivaču može se pročitati u nastavku.

PraviLaw Tim

Tadija Mitić – osnivač

Osnivač i tvorac ideje – PraviLaw. Stvaralac svih tekstova, objava i materijala koji se nalaze na PraviLaw.rs domenu. Zaljubljenik u profesionalziam, pravo, ekonomiju i napredak. Nastoji da ostvari ideju o stvaranju samoodržive PraviLaw zajednice i da PraviLaw jednog dana postane registrovano pravno lice! Ukoliko nekoga zanima – detaljnije pogledajte u delu “Tadija Mitić – osnivač“. Jedino je fer da osnivaču pripada sva odgovornost – a tek po koja zasluga, dok se svačiji doprinos i uspeh promoviše i vrednuje kako na sajtu, tako i na društvenim mrežama.

JELENA MILOSAVLJEVIĆ – lektor, urednik i beta tester

Anglista po formalnom obrazovanju, čiji dar, talenat i poznavanje jezika je esencijalni deo svega što se ikada objavi pod nazivom PraviLaw. Oko za detalje (naročito u tekstovima) i estetiku je čini beta testerom bez čije potvrde se ništa ne objavljuje pod imenom PraviLaw. 
Kao vrsni anglista učestvuje u pisanju ali i content editovanju i proofreading-u Knjige “Indicators of professionalism” koja se piše kao prvi ikada projekat PraviLaw organizacije. Jelena Milosavljević je ujedno i koautor knjige jer je svoj profesionalizam već upisala u mnoga poglavlja PraviLaw vodiča do uspeha.
Suosnivač je PraviLaw organizacije i bez nje PraviLaw ne bi bilo ovde gde jeste. 

Lazar kulašević – it podrška

Hemičar po formalnom obrazovanju, a po neformalnom web dizajner, PR menadžer, bloger i web developer u nastajanju. Autodidakt koji je igradio svoj vizuelni identitet na svom prvom blogu “Spiderest Science” – Svako ko detaljnije želi da upozna Lazara preporučujem da počne od njegovog ličnog bloga Lazar Kulašević. Pored svega, svojim IT veštinama izradio je PraviLaw.rs, koji konstantno (tehnički) održava. Pored toga što je stručan, načitan i kulturan,Lazar je i dobar prijatelj!

Dragan Vukić – advokat i Pravna podrška

Završivši Pravni fakultet u Nišu, osmelio se da krene u advokaturu koja mu savršeno leži. Briljantni pravni um koji nesebično pomaže raznim pravnim i prijateljskim savetima, neizostavan deo je PraviLaw zajednice koja uz njega u timu dobija daleko snažniji temelj i oslonac ! 
Svako ko ga lično poznaje zna da je pored svog profesionalizma, neverovatan prijatelj, susretljiv, staložen, smiren i pun razumevanja, a opet, i više nego dovoljno snažan da preuzme izazove (najčešće pravne prirode) i iznese ih kao vrhunski stručnjak – što i jeste! Ako je kome potreban pravnik ili advokat, Dragan Vukić je najbolji mogući izbor!

KONTAKTIRAJTE I POSTANITE DEO PRAVILAW TIMA

 • * sva polja su obavezna
 •